Sposób przygotowania:
Walentynkowy deser z kiwi
Odmierzamy kaszę kuskus, przesypujemy do miseczki i zalewamy wrzącą wodą o 1 cm powyżej powierzchni kaszy. Odstawiamy do czasu aż wchłonie całą wodę (ok. 3 minuty). Kiwi obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i przekładamy do malaksera (odkładamy 2 plasterki do dekoracji), dodajemy cukier i miksujemy całość na jednolity mus. Do pucharków nakładamy kaszę kuskus, następnie wlewamy warstwę musu z kiwi. Na koniec dekorujemy całość bitą śmietaną oraz plasterkiem kiwi.
Mooi26
Bernadetta
Netka
Mysiunia
zdecydowanie polecam, bo deser jest na prawdę świetny:) Ale gdy go pierwszy raz spróbowałam, to miałam wrażenie że jem mus z truskawek a nie z kiwi:) Ale kuskus i kiwi to idealne połączenie. Kuskus ma neutralny, łagodny smak i idealnie się komponuje z 'ostrym' smakiem owoców kiwi :)
dorotap
kuchcikgh
szkoda ze tak pozno wpadlam na to
anemon