Sposób przygotowania:
Waniliowa manna z sosem brzoskwiniowym
Brzoskwinie obieramy ze skórki, usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy ją do rondelka, dodajemy cukier, malibu i wstawiamy całość na wolny ogień. Smażymy około 15-20 minut aż brzoskwinia zacznie się rozpadać. Jeżeli masa za bardzo zgęstnieję to podlewamy ją wodą. Odlewamy 3/4 szklanki mleka i rozrabiamy w nim kasze mannę. Resztę mleka zagotowujemy z dodatkiem cukru waniliowego. Gdy mleko się zagotuje wlewamy mannę cały czas mieszając. Gotujemy ją 5 minut co jakiś czas mieszając. Mannę przelewamy do 3 miseczek i polewamy przygotowanym sosem. Dekorujemy listkami mięty. Jeżeli ma być to śniadania lub deser dla dzieci to malibu zastępujemy wodą lub sokiem. Smacznego ;)
zbysiowa
mysza75