kasienka26

kasienka26

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Waniliowy serek homogenizowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy serek homogenizowany z naturalną wanilią

Waniliowy serek homogenizowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Waniliowy serek homogenizowany

 

 

Sposób przygotowania:

Waniliowy serek homogenizowany
Żółtko dużego, kurzego jajka umieszczamy w szklanej miseczce i dodajemy do niego cukier puder. Trzepaczką mieszamy energicznie żółtko z cukrem uzyskując delikatną piankę. Żółtko z cukrem umieszczamy na kąpieli wodnej (garnek z gotującą się wodą) i „sparzamy” żółtko cały czas energicznie mieszając. Do sparzonego żółtka z cukrem dodajemy twaróg i ¼ rozdrobnionej laski wanilii. Wszystko razem homogenizujemy blenderem tak długo, aż uzyskamy jednolitą kremową masę. Tak przygotowany serek wkładamy do lodówki na ok. 1 h. Po tym czasie serek jest gotowy, wspaniale nadaje się do naleśników zarówno sam jak i w towarzystwie dżemu. SMACZNEGO!
Waniliowy serek homogenizowany
Żółtko 1 dużego jajka kurzego wkładamy do szklanej miski i dodajemy cukier puder
Waniliowy serek homogenizowany
Żółtko mieszamy energicznie trzepaczką z cukrem pudrem
Waniliowy serek homogenizowany
Żółtko z cukrem pudrem parzymy w kąpieli wodnej cały czas mieszając
Waniliowy serek homogenizowany
Dodajemy twaróg i wanilię i całość homogenizujemy blenderem