Sposób przygotowania:
Wariacja truskawkowa
Pól kilograma obranych, umytych i osuszonych truskawek miksujemy razem z jogurtem naturalnym oraz cukrem pudrem. Po zmiksowaniu dodajemy żelatynę rozpuszczoną w trochę wody.
Tak przygotowany mus wlewamy do kieliszków ułożonych po skosie, a następnie wstawiamy do lodówki aby stężał.
Resztę owoców kroimy na mniejsze kawałki wkładamy do kieliszków w puste miejsca i zalewamy tężejąca galaretką rozpuszczoną w 1,5 szklanki wrzątku. Pozostawiamy do całkowitego stężenia.
Tak przygotowany mus wlewamy do kieliszków ułożonych po skosie, a następnie wstawiamy do lodówki aby stężał.
Resztę owoców kroimy na mniejsze kawałki wkładamy do kieliszków w puste miejsca i zalewamy tężejąca galaretką rozpuszczoną w 1,5 szklanki wrzątku. Pozostawiamy do całkowitego stężenia.