Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka gyros
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Zalać szklanką wrzącej wody, dodać przyprawę gyros i gotować bez przykrycia do całkowitego odparowania wody, ostudzić. Liście kapusty pekińskiej przekroić wzdłuż na pół i pokroić w cienkie paski. Lekko posolić i odstawić na 10 minut. Po tym czasie osączyć z powstałego sosu. W szerokiej salaterce ułożyć na dnie wystudzone mięso, polać je ketchupem. Następnie ułożyć warstwę pokrojonej w cieniutkie piórka cebuli i pokrojonych w kosteczkę ogórków. Na ogórkach rozsmarować cienką warstwę majonezu i polać ketchupem. Następnie rozłożyć osączoną z zalewy kukurydzę i przygotowaną kapustę pekińską. Wierzch sałatki posmarować cienką warstwą majonezu i obłożyć pokrojonym w półplasterki lub kostkę pomidorami.
Ela Dz
monikaT83
edytaha
Eluś, bierz dolę, tylko do dna sięgaj, bo tam mięcho zalega :P
edytaha
Dzięki Monisiu, ja też lubię :)
mysza75
edytaha
Nie krępuj się Madziu :)