Sposób przygotowania:
Sałatka jajeczna na krakersach z kurczakiem
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). bieramy, oddzielamy białka od żółtek.
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy i smażymy. Studzimy.
Białka kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy majonez oraz przyprawy i zioła prowansalskie.
Do kurczaka dodajemy ketchup i mieszamy. Żółtka rozdrabniamy palcami.
Rzodkiewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Na blaszkę wykładamy krakersy,
Następnie masę z białek, krakersy, kurczak, krakersy, posypujemy białkami i na koniec rzodkiewka.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy i smażymy. Studzimy.
Białka kroimy w drobniutką kosteczkę. Dodajemy majonez oraz przyprawy i zioła prowansalskie.
Do kurczaka dodajemy ketchup i mieszamy. Żółtka rozdrabniamy palcami.
Rzodkiewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Na blaszkę wykładamy krakersy,
Następnie masę z białek, krakersy, kurczak, krakersy, posypujemy białkami i na koniec rzodkiewka.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego ;)