Sposób przygotowania:
Pierożki z mięsem i warzywami
Drożdże rozpuszczamy w śmietanie z dodatkiem cukru. Mąkę przesiewamy. Dodajemy masło i pozostałe składniki, wlewamy drożdże. Wyrobione ciasto.
Warzywa obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy warzywa chwilkę smażymy i wlewamy wodę, dusimy aż woda wyparuje.
Dodajemy sos i przyprawy, mieszamy, chwilę dusimy.
Przygotowane nadzienie studzimy. Ciasto wałkujemy, wycinamy kwadraty ( około 10cmx10 cm).
Na każdy kwadrat wykładamy po łyżce farszu. Zlepiamy brzegi, wykładamy na wysmarowaną olejem blaszkę piekarnikową. Smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.
Podajemy na ciepło jak i na zimno z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)
Warzywa obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy warzywa chwilkę smażymy i wlewamy wodę, dusimy aż woda wyparuje.
Dodajemy sos i przyprawy, mieszamy, chwilę dusimy.
Przygotowane nadzienie studzimy. Ciasto wałkujemy, wycinamy kwadraty ( około 10cmx10 cm).
Na każdy kwadrat wykładamy po łyżce farszu. Zlepiamy brzegi, wykładamy na wysmarowaną olejem blaszkę piekarnikową. Smarujemy mlekiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy 35 minut w 180 stopniach.
Podajemy na ciepło jak i na zimno z ulubionymi sosami.
Smacznego ;)