Sposób przygotowania:
Sałatka na krakersach
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy trzy łyżki majonezu, mieszamy.. Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Żółtka ścieramy na drobnych oczkach tarki, odkładamy do posypania po wierzchu. Białka ścieramy na drobnych oczkach tarki. Dodajemy dwie łyżki majonezu, sól, mieszamy. Szprotki razem z sosem pomidorowym rozgniatamy widelcem, dodajemy pieprz i paprykę w proszku, mieszamy. Drobno kroimy szczypiorek . Wykonanie: Na talerzu układamy obok siebie, na kształt kwadratu, sześć krakersów, wykładamy pastę serową, równamy. Przykrywamy warstwą krakersów, wykładamy pastę rybną. Przykrywamy kolejną warstwą krakersów, wykładamy pastę z białek, równamy. Przykrywamy warstwą z pokruszonych żółtek. Wierzch posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem. Odstawiamy na ok. 1 godzinę, można też na całą noc.
zbysiowa
Mniam1
Kathlyn
karola25
Netka
Dinah
robaczek