Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Boczek pieczony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczony boczek marynowany w aromatycznych przyprawach. Mięsko pysznie wygląda, idealne na kanapki lub uroczystości Świąteczne lub rodzinne.

Boczek pieczony Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Boczek pieczony

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony
Słodką paprykę, ostrą paprykę, kminek, sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek i rozmaryn wymieszać dodać troszkę oleju i natrzeć umyty i osuszony boczek z każdej strony i w każdy zakamarek mięsa.

Boczek obwiązać sznurkiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 2 h.

Podczas pieczenia boczek polać wytworzonym sosem.
Boczek pieczony
Słodką paprykę, ostrą paprykę , kminek , sól, pieprz, zioła prowansalskie , tymianek i rozmaryn wymieszać
Boczek pieczony
Natrzeć umyty i osuszony boczek z każdej strony i w każdy zakamarek mięsa.
Boczek pieczony
Boczek obwiązać sznurkiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego przykryć, upiec

Tagi:

mięso boczek