WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Surówka z rzodkiewki i marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka, smaczna i prosta do zrobienia, bardzo ładnie wyglądająca, kolorowa surówka z marchewki i rzodkiewki, idealna do obiadu.

Surówka z rzodkiewki i marchewki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Surówka z rzodkiewki i marchewki

 

  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z rzodkiewki i marchewki

ETAP 1:

Z rzodkiewek odciąć natkę i korzonki. Umyć je i osuszyć. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach i przełożyć do miski.

Marchewkę obrać i również zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do rzodkiewki. Dodać koperek. Wlać sok z limonki i ocet balsamiczny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać jogurt naturalny.

Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę schłodzić w lodówce. Przed podaniem jeszcze raz zamieszać i przełożyć do salaterki.

Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę.

Surówka z rzodkiewki i marchewki
Wszystkie składniki surówki wymieszane w misce
Surówka z rzodkiewki i marchewki
Jogurt i joperek dodane do składników surówki
Surówka z rzodkiewki i marchewki
Sok z limonki, ocet balsamiczny i przyprawy dodane do warzyw
Surówka z rzodkiewki i marchewki
Starta marchewka dodana do rzodkiewki w misce
Surówka z rzodkiewki i marchewki
Rzodkiewka starta na grubych oczkach na tarce