Sposób przygotowania:
Surówka z rzodkiewki i marchewkiETAP 1:
Z rzodkiewek odciąć natkę i korzonki. Umyć je i osuszyć. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach i przełożyć do miski.
Marchewkę obrać i również zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do rzodkiewki. Dodać koperek. Wlać sok z limonki i ocet balsamiczny. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać jogurt naturalny.
Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę schłodzić w lodówce. Przed podaniem jeszcze raz zamieszać i przełożyć do salaterki.
Podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę.
![Surówka z rzodkiewki i marchewki Surówka z rzodkiewki i marchewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-rzodkiewki-i-marchewki-557225.jpg)
![Surówka z rzodkiewki i marchewki Surówka z rzodkiewki i marchewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-rzodkiewki-i-marchewki-557226.jpg)
![Surówka z rzodkiewki i marchewki Surówka z rzodkiewki i marchewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-rzodkiewki-i-marchewki-557227.jpg)
![Surówka z rzodkiewki i marchewki Surówka z rzodkiewki i marchewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-rzodkiewki-i-marchewki-557228.jpg)
![Surówka z rzodkiewki i marchewki Surówka z rzodkiewki i marchewki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-rzodkiewki-i-marchewki-557229.jpg)