Sposób przygotowania:
Warstwowe francuskie babeczki z bakaliami
Ciasto francuskie lekko rozwałkowuję. Za pomocą foremki do ciasteczek, wycinam ok 27 kółek o średnicy ok 4 cm.
Do silikonowej foremki kładę jedno koło następnie za pomocą łyżeczki kładę masę bakaliową, przykrywam drugim kółkiem i znów za pomocą łyżeczki nakładam masę, przykrywam trzecim plackiem.
Wierzch posypuję cukrem trzcinowym. Tak powstaje 9 babeczek.
Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
Smacznego.
Do silikonowej foremki kładę jedno koło następnie za pomocą łyżeczki kładę masę bakaliową, przykrywam drugim kółkiem i znów za pomocą łyżeczki nakładam masę, przykrywam trzecim plackiem.
Wierzch posypuję cukrem trzcinowym. Tak powstaje 9 babeczek.
Piekę ok 30 min w 180 stopniach.
Smacznego.