Sposób przygotowania:
Babeczki z dżemem z żurawiny
1. Przygotowałam małe foremki silikonowe. Gotowym ciastem francuskim wylepiłam je dokładnie.
2. Do każdej foremki silikonowej wylepionym ciastem francuskim dałam po 2 łyżeczki dżemu z żurawiny. Dodatkowo wycięłam radełkiem paski z ciasta. Tymi paskami udekorowałam wierzch babeczek.
3. Nagrzałam wcześniej piekarnik do 200 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę wstawiłam babeczki. Piekłam je około 15 minut.
4. Wystudziłam babeczki i dodatkowo jeszcze posypałam je cukrem pudrem.
5. Smacznego !
P.S. Farsz do tych babeczek może być różny, zależy kto co lubi.
2. Do każdej foremki silikonowej wylepionym ciastem francuskim dałam po 2 łyżeczki dżemu z żurawiny. Dodatkowo wycięłam radełkiem paski z ciasta. Tymi paskami udekorowałam wierzch babeczek.
3. Nagrzałam wcześniej piekarnik do 200 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę wstawiłam babeczki. Piekłam je około 15 minut.
4. Wystudziłam babeczki i dodatkowo jeszcze posypałam je cukrem pudrem.
5. Smacznego !
P.S. Farsz do tych babeczek może być różny, zależy kto co lubi.