Renata9

Renata9

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Babeczki z dżemem z żurawiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne i szybkie w przygotowaniu babeczki z ciasta francuskiego z dodatkiem dżemu z żurawiny. Dżemik akurat był mojej własnej roboty, wiec wszystkim smakował.

Babeczki z dżemem z żurawiny

Składniki:

Babeczki z dżemem z żurawiny

 

  • 1 rulon ciasta francuskiego
  • 1 słoiczek konfitury żurawinowej

 

  • Dodatkowo:
  • cukier puder do oprószenia

Sposób przygotowania:

Babeczki z dżemem z żurawiny
1. Przygotowałam małe foremki silikonowe. Gotowym ciastem francuskim wylepiłam je dokładnie.

2. Do każdej foremki silikonowej wylepionym ciastem francuskim dałam po 2 łyżeczki dżemu z żurawiny. Dodatkowo wycięłam radełkiem paski z ciasta. Tymi paskami udekorowałam wierzch babeczek.

3. Nagrzałam wcześniej piekarnik do 200 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę wstawiłam babeczki. Piekłam je około 15 minut.

4. Wystudziłam babeczki i dodatkowo jeszcze posypałam je cukrem pudrem.

5. Smacznego !



P.S. Farsz do tych babeczek może być różny, zależy kto co lubi. 

Tagi:

ciastka