Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Warzywa na gorąco do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Warzywa na gorąco to super dodatek do obiadu.

Warzywa na gorąco do obiadu

Składniki:

Warzywa na gorąco do obiadu

 

  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sok z cytryny
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Warzywa na gorąco do obiadu
Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w słupki, ugotować w parowarze do miękkości. (można również ugotować w wodzie ) Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle. Ugotowane warzywa wsypać do cebuli, oprószyć mąką, wlać kilka łyżek wody i zagotować. Dodać osączoną z zalewy kukurydzę, posiekany szczypiorek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać, podgrzać.