WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1876]

Warzywa z serem feta i słonecznikiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Warzywa z patelni usmażone z serem feta i słonecznikiem, posypane rzeżucha. Pyszne i syte danie obiadowe bez mięsa.

Warzywa z serem feta i słonecznikiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Warzywa z serem feta i słonecznikiem

 

  • Kilka różyczek brokuła
  • Kilkanaście mini marchewek
  • 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 70g sera feta
  • 1 łyżka bułki tartej
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Warzywa z serem feta i słonecznikiem

ETAP 1:

Brokuła ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Marchewki również ugotować i odcedzić. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić brokuły i marchewki. Dodać fasolę i kukurydzę odsączone z zalewy. Smażyć kilka minut. Posypać bułką tartą i wymieszać. Dodać pokruszony ser feta i słonecznik.

Smażyć razem kilka minut pod przykryciem, aż ser się lekko rozpuści. Przyprawić solą i pieprzem.

Nałożyć na talerze i posypać posiekaną rzeżucha.

Warzywa z serem feta i słonecznikiem
Warzywa po usmażeniu z serem feta i słonecznikiem
Warzywa z serem feta i słonecznikiem
Podsmażone warzywa posypane bułką tartą na patelni
Warzywa z serem feta i słonecznikiem
Rozdrobniony ser feta i słonecznik dodane do warzyw
Warzywa z serem feta i słonecznikiem
Odsączona kukurydza i fasola dodane do marchewki i brokuła
Warzywa z serem feta i słonecznikiem
Ugotowane i odcedzone marchewki