Sposób przygotowania:
Kolorowa rolada z kurczakaPrzygotowanie mięsa
Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka.
układanie mięsa
Następnie układamy w formie podłużnej, tak żeby przykryć dno, brzegi formy oraz żeby zwisały nam kawałki mięsa, którym później zakryjemy wierzch rolady
przygotowanie farszu
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu połowę przekładamy do miski, resztę odstawiamy brokuł na bok, dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach marchew oraz serek meksykański i dokładnie mieszamy.
Przygotowanie papryczek
Z papryczek usuwamy nasienie, nie kroimy na pół tylko ścinamy zieloną część i tak usuwamy nasiona żeby powstał nam podłużny otwór.
faszerowanie papryk
Papryczki nadziewamy warzywnym farszem i układamy wzdłuż na mięsie.
układanie warstw
Następnie układamy 3 plastry żółtego sera i ugotowane mini marchewki.
warstwy
Następną warstwą jest pozostały brokuł i ponownie przykrywamy 3 plasterkami sera.
pieczenie
Na koniec przykrywamy zwisającym z formy mięsem i pieczemy 40 minut pod przykryciem w 180 °C
ETAP 9:
Po upieczeniu kroimy i podajemy.
Danie gotowe.