Sposób przygotowania:
Chicken powerPrzygotowanie mięsa
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
smażenie cebuli
Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrana i drobno pokrojona cebulę.
prużenie warzyw
Do cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
układanie w naczyniach
Po uprażeniu, kapustę układamy na dnie naczyń typu kokilki, na kapustę wykładamy mięso.
układanie warzyw
Ogórka kroimy w plasterki. Układamy na około mięsa, pomidory w pół plasterki, paprykę w paski, układamy na mięsie.
zapiekanie
Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera 180°C.
ETAP 7:
Danie podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.