Sposób przygotowania:
Chicken powerPrzygotowanie mięsa

Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
smażenie cebuli

Na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrana i drobno pokrojona cebulę.
prużenie warzyw

Do cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą.
układanie w naczyniach

Po uprażeniu, kapustę układamy na dnie naczyń typu kokilki, na kapustę wykładamy mięso.
układanie warzyw

Ogórka kroimy w plasterki. Układamy na około mięsa, pomidory w pół plasterki, paprykę w paski, układamy na mięsie.
zapiekanie

Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera 180°C.
ETAP 7:

Danie podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.