Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Warzywka pieczone w folii bez tluszczu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie warzywa jako dodatek do mięsa

Warzywka pieczone w folii bez tluszczu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywka pieczone w folii bez tluszczu

 

Sposób przygotowania:

Warzywka pieczone w folii bez tluszczu
Urywam sobie 3 spore kawałki foli. Wszystkie warzywa dzielimy po równo na trzy części - trzy sakiewki. Ziemniaki obieram i opłukuję pod wodą. Kroję w ćwiartki albo w 8 i układam na folii. Solę, pieprzę do smaku. Posypuję również koperkiem i papryką. Marchew obieram, opłukuję pod wodą i kroję w paski lub dowolne częsci - układam na ziemniakach. Cebule obieram i kroję również w ósemki - lekko je rozrywam i układam na warzywach. Ząbki czosnku również obieram i w całości kładę na reszcie. Na wierzch rozsypuję lekko posiekanych nożem twarożek. Całość doprawiam solą i pieprzem. Zawijam starannie w folię robiąc torebeczkę. Piekę w 180C przez około 35-40 minut aż warzywa będą miękkie.
Warzywka pieczone w folii bez tluszczu
warzywa myję i kroję w ćwiartki i paski
Warzywka pieczone w folii bez tluszczu
na samym dnie układam ziemniaki i doprawiam je
Warzywka pieczone w folii bez tluszczu
wszystkie warzywa dzięlę na trzy porcje i posypuję twarożkiem
Warzywka pieczone w folii bez tluszczu
całość doprawiam jeszcze raz z wierzchu solą i pieprzem i zawijam