Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Wątróbka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

bardzo lubie taka podsmazana watrobke

Wątróbka

Składniki:

Wątróbka

 

  • 20 dag wątróbki z kurczaka,
  • 1 cebula,
  • 3 łyżki oleju,
  • 0.5 szklanki wody,
  • przyprawy

 

Sposób przygotowania:

Wątróbka
watrobke kroimy ,na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mieso, podsmażamy a następonie dodajemy pokrojoną w paseczki cebulę i doprawiamy do smaku pieprzem, solą, majerankiem, czosnkiem w proszku, słodką i ostra papryką oraz jarzynka. podlewamy wodą i dusimy do miekkosci wątrobki. jemy na gorąco z chlebem