motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Wątróbka drobiowa

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna wątróbka z kurczaka z dodatkiem cebulki. Przepadam za wątróbką i często przygotowuję ją w swoim domu.

Wątróbka drobiowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wątróbka drobiowa

 

  • 50 dkg wątróbki drobiowej
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • vegeta
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Wątróbka drobiowa
Umytą wątróbkę osuszam na sicie z nadmiaru wody. Przygotowane cebulki obieram i kroję w piórka. Osuszoną wątróbkę oczyszczam z błonek. Przygotowane cebulki rumienię na rozgrzanym oleju.

Dodaję vegetę i oczyszczoną wątróbkę. Wszystko podsmażam i delikatnie podlewam wodą.

Duszę do miękkości.

Na koniec doprawiam.
Wątróbka drobiowa
Umytą wątróbkę osuszam na sicie z nadmiaru wody
Wątróbka drobiowa
Osuszoną wątróbkę oczyszczam i kroję na mniejsze kawałki
Wątróbka drobiowa
Obrane cebulki kroję w piórko i rumienię.
Wątróbka drobiowa
Do cebulki dodaję przygotowaną wątróbkę i vegetę