Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa w tajskim stylu
Wątróbki myjemy, oczyszczamy i bardzo dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym. Wątróbki oprószamy mąką ryżową. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i przesmażamy na niej przez 1 minutę pokrojony w plasterki por, posiekany drobno czosnek, papryczkę chilli i posiekaną trawę cytrynową.
Do przesmażonych przypraw dodajemy wątróbkę i smażymy ją na dość sporym ogniu po 2-3 minuty z każdej strony. Na patelnię wlewamy sos sojowy, rybny i sok z cytryny, dodajemy cukier i wszystko razem smażymy jeszcze 1 -42minuty.
Na patelnie wrzucamy posiekany szczypior i kolendrę mieszamy i tak przygotowaną wątróbkę serwujemy od razu z chlebem lub ryżem jaśminowym.
Uwaga – tak przygotowana wątróbka jest jeszcze różowa w środku, jeśli więc lubicie bardziej wysmażoną smażcie ją po 3 minuty dłużej , smacznego : )
Do przesmażonych przypraw dodajemy wątróbkę i smażymy ją na dość sporym ogniu po 2-3 minuty z każdej strony. Na patelnię wlewamy sos sojowy, rybny i sok z cytryny, dodajemy cukier i wszystko razem smażymy jeszcze 1 -42minuty.
Na patelnie wrzucamy posiekany szczypior i kolendrę mieszamy i tak przygotowaną wątróbkę serwujemy od razu z chlebem lub ryżem jaśminowym.
Uwaga – tak przygotowana wątróbka jest jeszcze różowa w środku, jeśli więc lubicie bardziej wysmażoną smażcie ją po 3 minuty dłużej , smacznego : )
smokii
smokii
Magdalena88
Igraszki Losu
smokii napisał(a):
Igraszki Losu
Magdalena88 napisał(a):
Marika-
Igraszki Losu
Marika- napisał(a):