Sposób przygotowania:
Karkówka pieczona z ziemniakami
Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Karkówkę pokroić w plastry, lekko rozbić ręką. W misce wymieszać składniku na marynatę musztardę z ketchupem, solą, pieprzem, cukrem przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, oraz sokiem z cytryny do smaku. Mięso natrzeć marynatą, pozostawić na co najmniej 12 godzin w lodówce.
Później mięso wraz z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia. Zimniaki obrać opłukać i pokroić w ćwiartki, dodać do mięsa wraz z pokrojoną w piórka cebulą.Zapiąć rękaw i piec w temp. 180 stopni około 50 minut.
Później mięso wraz z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia. Zimniaki obrać opłukać i pokroić w ćwiartki, dodać do mięsa wraz z pokrojoną w piórka cebulą.Zapiąć rękaw i piec w temp. 180 stopni około 50 minut.