smysia234

smysia234

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Wątróbka smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taką wątróbkę można zjeść samemu polecam

Wątróbka smażona

Składniki:

Wątróbka smażona

 

  • Wątróbka 500 gram
  • 1 cebula
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 5 łyżek oleju
  • dowolne przyprawy
  • dodatkowo:
  • woda

Sposób przygotowania:

Wątróbka smażona
Pokrojoną w talarki cebulę podsmażyłam na oleju. Wyjęłam. Na tej samej patelni smażyłam umytą i wymieszaną z mąką pszenną wątróbkę. Gdy wątróbka nabierze kolorku wtedy podlałam ją wodą oczywiście gorącą tylko do momentu zakrycia . Całość dusiłam 20 minut pod przykryciem dolewając wody. Wątróbkę na koniec wymieszałam z cebulą.