Sposób przygotowania:
Owsianka z bananem i masłem orzechowym
Mleko przelać do garnuszka, wsypać do niego płatki owsiane. Gotować na małym ogniu do zmięknięcia płatków (około 5-10 minut).
Po tym czasie zdjąć owsiankę z ognia i przykryć garnuszek pokrywką. Odstawić na 5 minut, by owsianka zgęstniała.
Następnie dodać miód (opcjonalnie) i dobrze wymieszać.
Tak przygotowaną owsiankę przelać do miseczki, podawać od razu z pokrojonym w plasterki bananem oraz masłem orzechowym. Smacznego!
Po tym czasie zdjąć owsiankę z ognia i przykryć garnuszek pokrywką. Odstawić na 5 minut, by owsianka zgęstniała.
Następnie dodać miód (opcjonalnie) i dobrze wymieszać.
Tak przygotowaną owsiankę przelać do miseczki, podawać od razu z pokrojonym w plasterki bananem oraz masłem orzechowym. Smacznego!
Magdalena88
Holly
Marika-