dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Wege manna waniliowo - malinowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kaszka manna najpyszniejsza na sniadanie dla maluszków o dorosłych - tym razem w wegańskiej wersji z wanilia i malinowym syropem

Wege manna waniliowo - malinowa

Składniki:

Wege manna waniliowo - malinowa

 

  • szklanka mleka orzechowego
  • 3 łyżki kaszy manny razowej bio
  • laska wanilii
  • łyżeczka oleju kokosowego
  • łyżka ksylitolu
  • łyżka domowego syropu malinowego

 

Sposób przygotowania:

Wege manna waniliowo - malinowa
Garnek zwilżamy woda, wlewamy mleko (kaszke można ugotowac też na wodzie w wersji bezmlecznej) i podgrzewamy. Dodajemy laskę wanili przecietą na pół lub w kawałki, ksylitol. W tym czasie przygotowujemy kaszę manną, odmierzając w szklance. Kiedy mleko zacznie sie gotować, zmniejszamy płomień. Najpierw dodajemy olej kokosowy i mieszamy, następnie wsypujemy cienkim strumieniem kasze cały czas mieszając. Kaszę mieszamy i gotujemy aż zacz nie gęstnieć. Kaszke przekładamy do naczyń, polewamy syropem malinowym. P.S. Laske wanilii mozna wyjąć przed dodaniem kaszy.