Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Wegetariańskie leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Można podać z ryżem albo z ziemniakami.

Wegetariańskie leczo

Składniki:

Wegetariańskie leczo

 

  • 20szt.kotletów sojowych,
  • 1/2kg.różnokolorowej papryki,
  • 1/2kg.pieczarek,
  • 1/2kg.marchewki,
  • 1/2kg.cebuli,
  • 4 kiszone ogórki,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego,
  • keczup,
  • olej,
  • przyprawa typu jarzynka
  • papryka mielona,
  • cukier

Sposób przygotowania:

Wegetariańskie leczo
Kotlety sojowe ugotować w wodzie z dodatkiem jarzynki,odcedzić i pokroić w paseczki.Pieczarki,paprykę i cebulę pokroić,podsmażyć na oleju.Warzywa i sojowe kotlety przełożyć do garnka,dodać pokrojoną w słupki marchewkę podlać wodą i poddusić.Następnie dodać pokrojone w kostkę kiszone ogórki,koncentrat,keczup oraz roztarty czosnek,przyprawić jarzynką,sproszkowaną papryką i odrobiną cukru,wszystko jeszcze chwilę poddusić.