Sposób przygotowania:
Pieczeń z mielonego mięsa z ryżem
Do miski włożyć mielone mięso, pokrojoną drobno cebulę, wymoczoną w wodzie i odciśniętą z wody bułkę, przyprawę do grilla, czosnek mielony, kucharka, pieprz mielony i ręką dokładnie wyrobić na kleistą masę. Dodać tartą bułkę, ryż ugotowany i połączyć składniki na zwartą masę.
Formę silikonową 22 cm wysmarować pędzelkiem olejem rzepakowym. Mięso wyłożyć do formy i ubić dłonią (w formie). Wierzch posmarować olejem i tępą stroną noża ponacinać w kratkę.
Włożyć do kosza airfryer, ustawić na 180 C na 30 minut, następnie na 160 C na 25 minut. Pieczeń dobrze wystudzić w formie.
Formę silikonową 22 cm wysmarować pędzelkiem olejem rzepakowym. Mięso wyłożyć do formy i ubić dłonią (w formie). Wierzch posmarować olejem i tępą stroną noża ponacinać w kratkę.
Włożyć do kosza airfryer, ustawić na 180 C na 30 minut, następnie na 160 C na 25 minut. Pieczeń dobrze wystudzić w formie.