Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Węgierki w winie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warto na nie czekać, świetnie pasują do dań mięsnych!

Węgierki w winie

Składniki:

Węgierki w winie

 

  • 1,2 kg.węgierek,
  • 1 szkl.półsłodkiego,czerwonego wina,
  • 1/4 szkl. rumu,
  • 1/2 szkl. wódki, 60 dag. cukru,
  • laska cynamonu

Sposób przygotowania:

Węgierki w winie
Ze śliwek usunąć pestki, w rondelku zagotować wino z cukrem i cynamonem, całe czas mieszając, dodać śliwki i gotować ok.1min Ostudzić, wlać wódkę i rum, przełożyć śliwki z zalewą do słoików, szczelnie zakręcić i odstawić na 3 tygodnie.