bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Wermiszel z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny pomysł... Polecam.

Wermiszel z orzechami

Składniki:

Wermiszel z orzechami

 

  • l łyżka rodzynków, pół szklanki wody, 4 łyżki masła, 1/4
  • orzechów włoskich, 1/4 paczki wermiszelu (lub makaronu „nitki"), 2 szklanki mleka, 1,5 szklanki cukru

 

Sposób przygotowania:

Wermiszel z orzechami
Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie na około 20 min., po czym zostawić do osaczenia. W rondlu rozgrzać masło, dodać do niego rodzynki i orzechy, smażyć na małym ogniu przez 5 min., często mieszając, po czym wyjąć łyżką cedzakową i odstawić. Makaron włożyć do rondla, smażyć na jasnozłoty kolor. Wlać mleko, zagotować, zmniejszyć płomień, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 8 min. Dodać cukier i wanilię, gotować dalej przez 2 min. Włożyć orzechy i rodzynki. Podawać na gorąco.

Tagi:

makaron