Sposób przygotowania:
Wesołe sówki na Halloween
Mąkę, sodę i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Kakao wymieszać z gorącą wodą na gładką masę. Wymieszać dokładnie jajka, mleko, olej i cukier a następnie mokre składniki wymieszać z suchymi. Ciasto nakładać do foremek na babeczki na wysokość ok ¾. Piec w temperaturze 1800C przez około 15-20 min. Przed wyjęciem dobrze jest sprawdzić ciasto wykałaczką. Po ostygnięciu babeczki zalać polewą deserową Dr. Oetkera i zanim zastygnie przylepić oczy z ciasteczek i dziób z groszków. Babeczki rewelacyjnie sprawdzają się nie tylko podczas Halloween ale na każdym dziecięcym przyjęciu.
kołczu
misia5
amie7
Myślę, że wyjdą genialnie :) Fajnie też wyglądają jeśli doda się kolorowe oczka niebieskie lub zielone np. M&M's.
marietta