A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Wężyki drobiowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Podajemy z ziemniakami,lub ryżem i koniecznie z surówką

Wężyki drobiowe

Składniki:

Wężyki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Wężyki drobiowe
Filet kroimy na cienkie paseczki,posypujemy przyprawami i odstawiamy na godzinę do lodówki.Na patelni rozgrzewamy oliwę,na wykałaczki nabijamy kawałki fileta układając zygzak(jakbyśmy fastrygowały fileta wykałaczką).Układamy nasze wężyki na patelni i obsmażamy na złoto z każdej strony.Dla pewności wstawiamy nasze mięsko do piekarnika nagrzanego do 100* na kilka minut,aby dopiekło się na zgięciach. SmAzNeGo.