Sposób przygotowania:
Wieloowocowy koktajl na jogurcie naturalnym
Brzoskwinie sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę, usunąć pestkę i pokroi na mniejsze kawałki.
Nektarynkę opłuka, usunąć pestkę również pokroi na kawałki.
Jabłko obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne pokroić na kawałki.
Morele opłukać usuną pestki przekroić na połówki.
Porzeczki obrać, oczyścić i opłukać.
Wszystkie owoce włożyć do miski blendera, zmiksować dodając cukier oraz jogurt naturalny.
Ponownie zmiksować.
Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić.
Schłodzony koktajl rozlać do wysokich szklaneczek lub pucharków.
Udekorować czerwoną porzeczką oraz listkami mięty.
Nektarynkę opłuka, usunąć pestkę również pokroi na kawałki.
Jabłko obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne pokroić na kawałki.
Morele opłukać usuną pestki przekroić na połówki.
Porzeczki obrać, oczyścić i opłukać.
Wszystkie owoce włożyć do miski blendera, zmiksować dodając cukier oraz jogurt naturalny.
Ponownie zmiksować.
Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić.
Schłodzony koktajl rozlać do wysokich szklaneczek lub pucharków.
Udekorować czerwoną porzeczką oraz listkami mięty.
gusia1000