PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

wielowarstwowa sałatka ryżowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

prosta w przygotowaniu wielowarstwowa sałatka ryżowa

wielowarstwowa sałatka ryżowa

Składniki:

wielowarstwowa sałatka ryżowa

 

  • 2 torebki ryżu
  • 5 jaj
  • 6 ogórków konserwowych
  • 2 czerwone cebule
  • kethup pikantny
  • majonez

 

Sposób przygotowania:

wielowarstwowa sałatka ryżowa
Torebki ryżu należy ugotować w osolonej wodzie, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić , obrać a następnie potarkować na małych oczkach.Ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. W naczyniu najlepiej przezroczystym układać warstwowo: - zimny ryż rozłożyć równomiernie na dnie naczynia - na ryż posypać pokrojone ogórki - wszystko zalać kethupem, rozprowadzić równomiernie po ogórkach - na kethup położyć cebulkę pokrojoną w kosteczkę - wyłożyć majonez, równomiernie rozprowadzić po cebuli - wyłożyć następną torebkę ryżu - posypać jajkami potarkowanymi na drobnych oczkach - schłodzić w lodówce przez ok 1 h