Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Wigilijna rybka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie rybne, które zrobimy w 30 minut, ryba jest bardzo pyszna na ciepło jak również można podać jako danie na zimno. Sos gotowy można zastąpić sosem samemu zrobionym, to danie jest dla osób, które mają mało czasu na przygotowanie.

Wigilijna rybka

Składniki:

Wigilijna rybka

 

  • 1 kg płatów rybnych
  • 2 papryka czerwone
  • 1 cebula
  • 4 szt. ogórków konserwowych
  • Puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 słoik 520 g sosu meksykańskiego
  • Olej do smażenia
  • 2 jajka
  • Sól
  • Mąka do panierki

Sposób przygotowania:

Wigilijna rybka

ETAP 1:

Wigilijna Rybka

1. Płaty rybne kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w jajku, następnie w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 2:

Wigilijna Rybka

2. W między czasie co smaży się nam ryba robimy sos, cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

3. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w kostkę ogórki i odlaną z zalewy kukurydzę. Wlewamy sos meksykański i chwilę gotujemy.

ETAP 3:

4. Rybę po usmażeniu układamy w naczyniu i przekładamy sosem.

5. Gotowe.

6. Smacznego.