gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Karp pieczony w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karpia pieczonego w rękawie podaję jako jedno z dań wigilijnych. Polecam - ma fajny smak i jest łatwy w przygotowaniu. (ja akurat miałam bardzo dużego karpia i zrobiłam dwa dzwonki w rękawie)

Karp pieczony w rękawie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Karp pieczony w rękawie

 

  • karp lub kawałek karpia
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do ryb
  • 1-2 cebule
  • rękaw do pieczenia

Sposób przygotowania:

Karp pieczony w rękawie
Kawałki ryby płuczemy i oczyszczamy, Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Po czym wkładamy w rękaw do pieczenia.

Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Plasterkami cebuli obkładamy rybę w rękawie. Rękaw zawiązujemy i wkładamy na kilka godzin w chłodne miejsce.

Po tym czasie pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 60 minut. Po upieczeniu wyciągamy z rękawa na talerz.
Karp pieczony w rękawie
Rybę w rękawie obkładamy plasterkami cebuli.

Tagi:

karp danie okazje