Sposób przygotowania:
Karp pieczony w rękawie
Kawałki ryby płuczemy i oczyszczamy, Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Po czym wkładamy w rękaw do pieczenia.
Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Plasterkami cebuli obkładamy rybę w rękawie. Rękaw zawiązujemy i wkładamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
Po tym czasie pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 60 minut. Po upieczeniu wyciągamy z rękawa na talerz.
Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Plasterkami cebuli obkładamy rybę w rękawie. Rękaw zawiązujemy i wkładamy na kilka godzin w chłodne miejsce.
Po tym czasie pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 60 minut. Po upieczeniu wyciągamy z rękawa na talerz.