Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, przesmażyć na oleju.
Dodać do podsmażonej cebuli, warzywa i przyprawy, dusić 2 minuty.
Następnie wlać wodę i dusić jeszcze kilka minut.
Koncentrat pomidorowy dodać na końcu, razem poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą pieprzem i przyprawą do ryb, obtaczać w mące, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Układać ryby w salaterce warstwami, ryby i warzywa na przemian.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, przesmażyć na oleju.
Dodać do podsmażonej cebuli, warzywa i przyprawy, dusić 2 minuty.
Następnie wlać wodę i dusić jeszcze kilka minut.
Koncentrat pomidorowy dodać na końcu, razem poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą pieprzem i przyprawą do ryb, obtaczać w mące, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Układać ryby w salaterce warstwami, ryby i warzywa na przemian.
![Ryba po grecku Ryba po grecku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-grecku-487774.jpg)
![Ryba po grecku Ryba po grecku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-grecku-487775.jpg)
![Ryba po grecku Ryba po grecku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-po-grecku-487776.jpg)