Sposób przygotowania:
Świąteczny, kokosowy pstrąg z masłem czosnkowym
Pstrągi sprawić, umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem. Ryby natrzeć sola, pieprzem, zalać sokiem z cytrusów.
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem. Podzielić na 2 części, każdą w dłoniach zrolować i włożyć do środka ryb. Masło z olejem (po jednej łyżce) rozgrzać na patelni, ryby obtoczyć w mące kokosowej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, uważając by masło oraz ryby się nie przypaliły.
Ryby są bardzo delikatne, panierka również wiec trzeba bardzo ostrożnie przewrócić na druga stronę podczas smażenia.
Smacznego :)
Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z masłem. Podzielić na 2 części, każdą w dłoniach zrolować i włożyć do środka ryb. Masło z olejem (po jednej łyżce) rozgrzać na patelni, ryby obtoczyć w mące kokosowej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu, uważając by masło oraz ryby się nie przypaliły.
Ryby są bardzo delikatne, panierka również wiec trzeba bardzo ostrożnie przewrócić na druga stronę podczas smażenia.
Smacznego :)