Sposób przygotowania:
Smażony karp wigilijny
Karpia wypatroszyć, oczyścić z łusek. Wypatroszonego karpia dobrze opłukać a następnie osuszyć. Karpia pokroić na kawałki (w dzwonka). Doprawić solą i przełożyć obraną pokrojoną w plastry cebulą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Wyjąc i panierować najpierw w mące , rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do ryb a następnie w bułce tartej.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z każdej strony.
Usmażone podawać z plasterkami cytryny.
Wyjąc i panierować najpierw w mące , rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do ryb a następnie w bułce tartej.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z każdej strony.
Usmażone podawać z plasterkami cytryny.
![Smażony karp wigilijny Smażony karp wigilijny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-karp-wigilijny-489537.jpg)
![Smażony karp wigilijny Smażony karp wigilijny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-karp-wigilijny-489538.jpg)
![Smażony karp wigilijny Smażony karp wigilijny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-karp-wigilijny-489539.jpg)
![Smażony karp wigilijny Smażony karp wigilijny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-karp-wigilijny-489540.jpg)
![Smażony karp wigilijny Smażony karp wigilijny](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazony-karp-wigilijny-489541.jpg)
gusia1000