Sposób przygotowania:
Smażony karp wigilijny
Karpia wypatroszyć, oczyścić z łusek. Wypatroszonego karpia dobrze opłukać a następnie osuszyć. Karpia pokroić na kawałki (w dzwonka). Doprawić solą i przełożyć obraną pokrojoną w plastry cebulą. Przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Wyjąc i panierować najpierw w mące , rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do ryb a następnie w bułce tartej.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z każdej strony.
Usmażone podawać z plasterkami cytryny.
Wyjąc i panierować najpierw w mące , rozbełtanym jajku z dodatkiem przyprawy do ryb a następnie w bułce tartej.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z dodatkiem masła z każdej strony.
Usmażone podawać z plasterkami cytryny.
gusia1000