marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Wino grzane z przyprawami korzennymi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wino wlać do garnka i wsypać garstkę przypraw korzennych: goździków i cynamonem.Podgrzewać na średnim ogniu. Jak lekko zawrze,zdjąć z ognia

Wino grzane z przyprawami korzennymi.

Składniki:

Wino grzane z przyprawami korzennymi.

 

Sposób przygotowania:

Wino grzane z przyprawami korzennymi.
Wino z butelki wlać do średniego garnka i dać małą garstkę goździków i pół laski cynamonu do smaku. Podgrzewać na średnim ogniu,aby się szybciej podgrzało,ale nie zagotowało zbytnio.Potem przelać wino do kamionkowych kubeczków,lub szklanek o grubym szkliwie.Dodać do każdego naczynia po plasterku cytrusa dla smaku.