Sposób przygotowania:
Wino z białych winogron
Winogrona starannie umyć i obrać ze skórki.
Zgnieść dokładnie widelcem, tworząc jednolitą masę.
Cukier rozpuścić w 3 litrach wody, dodać drożdże fermentacyjne i stosować je według przepisu na opakowaniu, zalać nim owoce i umieścić w balonie z rurką fermentacyjną.
Zalane białe winogrona pozostawić do fermentacji w temp. 18 stop. c.
Po 6 tygodniach zlać sok z winogron, zalać go ponownie 7 litrami wody i pozostawić na kolejne 6 tygodni w ciemnym i chłodnym miejscu.
Po tym czasie zlać wino do butelek i wynieść do piwnicy.
Po 6 miesiącach wino nadaje się do picia.
Zgnieść dokładnie widelcem, tworząc jednolitą masę.
Cukier rozpuścić w 3 litrach wody, dodać drożdże fermentacyjne i stosować je według przepisu na opakowaniu, zalać nim owoce i umieścić w balonie z rurką fermentacyjną.
Zalane białe winogrona pozostawić do fermentacji w temp. 18 stop. c.
Po 6 tygodniach zlać sok z winogron, zalać go ponownie 7 litrami wody i pozostawić na kolejne 6 tygodni w ciemnym i chłodnym miejscu.
Po tym czasie zlać wino do butelek i wynieść do piwnicy.
Po 6 miesiącach wino nadaje się do picia.