Sposób przygotowania:
Wiosenna galaretka z fasolką
Fasolkę obieramy ,marchewkę młodą skrobiemy - warzywa gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną przyprawy uniwersalnej. Bulion z gotowania warzyw wykorzystamy - nie wylewamy. Jajka gotujemy na twardo. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i gotujemy na parze lub w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Ugotowane warzywa kroimy w kosteczkę . Pierś z kurczaka też kroimy w kosteczkę. Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę . Natkę siekamy. Żelatynę ilość według przepisu na opakowaniu rozrabiamy w 1/2 szklance wody - dobrze mieszamy. Wywar po gotowaniu warzyw uzupełniamy gorącą wodą , doprawiamy do smaku pieprzem i solą podgrzewamy i dodajemy żelatynę -mieszamy. Do foremek nakąłdamy pokrojone mięso,jajka i warzywa, zalewamy wywarem z żelatyną -odstawimy do lodówki. Podajemy pokropione cytryną.