iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna galaretka z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wiosenna galaretka z fasolką

Wiosenna galaretka z fasolką

Składniki:

Wiosenna galaretka z fasolką

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna galaretka z fasolką
Fasolkę obieramy ,marchewkę młodą skrobiemy - warzywa gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną przyprawy uniwersalnej. Bulion z gotowania warzyw wykorzystamy - nie wylewamy. Jajka gotujemy na twardo. Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i gotujemy na parze lub w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Ugotowane warzywa kroimy w kosteczkę . Pierś z kurczaka też kroimy w kosteczkę. Ugotowane jajka kroimy w kosteczkę . Natkę siekamy. Żelatynę ilość według przepisu na opakowaniu rozrabiamy w 1/2 szklance wody - dobrze mieszamy. Wywar po gotowaniu warzyw uzupełniamy gorącą wodą , doprawiamy do smaku pieprzem i solą podgrzewamy i dodajemy żelatynę -mieszamy. Do foremek nakąłdamy pokrojone mięso,jajka i warzywa, zalewamy wywarem z żelatyną -odstawimy do lodówki. Podajemy pokropione cytryną.