iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna ryżanka -sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekka sałatka z ryzu i ogórków

Wiosenna ryżanka -sałatka

Składniki:

Wiosenna ryżanka -sałatka

 

  • 1 szklanka ryż,
  • 2 szt ogórek zielony,
  • 2 szt korniszony,
  • 1 szt papryka żółta,
  • 2 łyżki majonez,
  • natka pietruszki,
  • mięta,
  • Sól

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna ryżanka -sałatka
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Studzimy go . Ogórki zielone myjemy nie obieramy z skórki tylko kroimy w kosteczkę . Korniszony także kroimy w kostkę. Paprykę żółtą myjemy usuwamy gniazda nasienne kroimy w paski potem w kostkę. Miętę świeżą i natkę pietruszki siekamy dodajemy do sałatki. Wszystko mieszamy z zimnym ryżem solimy i dodajemy trochę majonezu . Jeszcze raz mieszamy . Ozdabiamy natka pietruszki

Tagi:

ryż