ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Wiosenna sałatka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka i smaczna sałatka o zapachu wiosny

Wiosenna sałatka obiadowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Wiosenna sałatka obiadowa

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka obiadowa
Sałatę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Rwiemy ją na drobne kawałki do miski. Rzodkiewkę myjemy, osuszamy i drobno kroimy. Cebulę obieramy z łupiny i kroimy w piórka. Ogórka obieramy cienko ze skórki, przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy na średniej grubości plasterki. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miski. Następnie dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie mieszamy.
Wiosenna sałatka obiadowa
Sałatę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy Rwiemy ją na drobne kawałki do miski Rzodkiewkę myjemy osuszamy i drobno kroimy Cebulę obieramy z łupiny i kroimy w piórka Ogórka obieramy cienko ze skórki przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy na średniej grubości plasterki Wszystkie pokrojone składn

Tagi:

sałata