Sposób przygotowania:
Zielona sałata ze śliwkami i sosem majonezowym
Liście sałaty myjemy w zimnej wodzie i przekładamy na cedzak, osuszamy z wody. Śliwki dokładnie myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy na półplasterki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półplastry, rozdzielamy na kawałki.
Składniki na sos przekładamy do miseczki i mieszamy.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałeczki, przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.
Składniki na sos przekładamy do miseczki i mieszamy.
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałeczki, przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.
![Zielona sałata ze śliwkami i sosem majonezowym Zielona sałata ze śliwkami i sosem majonezowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielona-salata-ze-sliwkami-i-sosem-majonezowym-566167.jpg)
![Zielona sałata ze śliwkami i sosem majonezowym Zielona sałata ze śliwkami i sosem majonezowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielona-salata-ze-sliwkami-i-sosem-majonezowym-566169.jpg)
![Zielona sałata ze śliwkami i sosem majonezowym Zielona sałata ze śliwkami i sosem majonezowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielona-salata-ze-sliwkami-i-sosem-majonezowym-566170.jpg)
![Zielona sałata ze śliwkami i sosem majonezowym Zielona sałata ze śliwkami i sosem majonezowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zielona-salata-ze-sliwkami-i-sosem-majonezowym-566171.jpg)