iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Wiosenna sałatka ryżowa z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Wiosenna sałatka ryżowa z rzodkiewką i majonezem.

Wiosenna sałatka ryżowa z rzodkiewką

Składniki:

Wiosenna sałatka ryżowa z rzodkiewką

 

  • 1 woreczek ryżu,
  • 1 pęczek rzodkiewki,
  • szczypiorek,
  • majonez,
  • 2 sztuki czerwonej cebuli.

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka ryżowa z rzodkiewką
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy.



2. Rzodkiewki myjemy i kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek myjemy osuszamy i siekamy. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kostkę.



3. Składniki mieszamy z ryżem, a następnie dodajemy majonez. Doprawiamy solą pieprzem do smaku. Podajemy na liściach sałaty i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki