Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka ryżowa z rzodkiewką
1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy.
2. Rzodkiewki myjemy i kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek myjemy osuszamy i siekamy. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kostkę.
3. Składniki mieszamy z ryżem, a następnie dodajemy majonez. Doprawiamy solą pieprzem do smaku. Podajemy na liściach sałaty i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki
2. Rzodkiewki myjemy i kroimy w małą kosteczkę. Szczypiorek myjemy osuszamy i siekamy. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w kostkę.
3. Składniki mieszamy z ryżem, a następnie dodajemy majonez. Doprawiamy solą pieprzem do smaku. Podajemy na liściach sałaty i ozdabiamy plasterkami rzodkiewki