Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka warstwowa
Kapustę pekińską kroimy w drobne paski. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Tak samo kroimy ogórki konserwowe.
Tuńczyka odcedzamy z zalewy i dzielimy na mniejsze kawałki. W misce układamy kolejno: tuńczyka, kapustę pekińską, jajka, odsączoną kukurydzę, warstwę kapusty, ogórki konserwowe.
Na to wykładamy sos z wymieszanego majonezu z musztardą i posypujemy ostatnią, cienką warstwą kapusty pekińskiej.
Odstawiamy do schłodzenia.
Tuńczyka odcedzamy z zalewy i dzielimy na mniejsze kawałki. W misce układamy kolejno: tuńczyka, kapustę pekińską, jajka, odsączoną kukurydzę, warstwę kapusty, ogórki konserwowe.
Na to wykładamy sos z wymieszanego majonezu z musztardą i posypujemy ostatnią, cienką warstwą kapusty pekińskiej.
Odstawiamy do schłodzenia.