Sposób przygotowania:
Ryba gotowana na parze z pure i marchewkąKROK 1
Ziemniaki i bataty obrać, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do gotującej się wody.
KROK 2
Marchewki obrać i przekroić wzdłuż i podsmażyć chwilę na patelni.
KROK 3
Filety z ryby oprószyć solą, pieprzem i koperkiem oraz dodać sok z połowy cytryny. Tak przygotowaną rybkę gotować na parze koło 8-10 minut.
Filety z ryby pokroić na mniejsze kawałki lub zostawić w całości.
KROK 4
Marchewkę zalać winem i doprawić łyżeczką ostrej papryki i gałki muszkatołowej. Gotować na małym ogniu do czasu, aż marchew zmięknie. (koło 10minut)
KROK 5
Ugotowane ziemniaki odcedzić i ubić lub zblendować na gładką masę.
KROK 6
Na talerz nałożyć dwie solidne łyżki pure, dodać rybę i marchew. Smacznego.
Magdalena88
Marika-
Malinova
Pierwszy raz spróbowałam tego połączenia i muszę przyznać, że jest bajeczne. Słodkie bataty, kwaskowa marchew i do tego ryba. Nic dodać nic ująć! Wykonanie jest szybkie, więc polecam zrobić i przekonać się samemu :)