Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka z rukoli i pomarańczy
Rukolę opłukać i osuszyć.
Pomarańczę dokładnie umyć, obrać ze skórki razem z białą błonką i ostrym nożem powycinać z cząstek filety.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, umieścić na sitku i przelać wrzącą wodą, odstawić aby przestygła lub przelać zimną wodą.
Rukolę, filety z pomarańczy i cebulę wymieszać, polać olejem roztrzepanym z octem balsamicznym i szczyptą soli. Sałatkę przybrać kwiatami bratka.
Pomarańczę dokładnie umyć, obrać ze skórki razem z białą błonką i ostrym nożem powycinać z cząstek filety.
Cebulę obrać, pokroić w piórka, umieścić na sitku i przelać wrzącą wodą, odstawić aby przestygła lub przelać zimną wodą.
Rukolę, filety z pomarańczy i cebulę wymieszać, polać olejem roztrzepanym z octem balsamicznym i szczyptą soli. Sałatkę przybrać kwiatami bratka.
SylaUla
edytaha
Ślicznie dziękuję :)
gosia56
edytaha
Nie ma za co przepraszać Gosiu, nie każdy musi być kwiatożercą ;)