edytaha

edytaha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 992]

Wiosenna sałatka z rukoli i pomarańczy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Lekka sałatka z rukoli, pomarańczy i czerwonej cebuli. Smak dopełnia sos na bazie octu balsamicznego, a kwiaty bratka dodają uroku :)

Wiosenna sałatka z rukoli i pomarańczy

Składniki:

Wiosenna sałatka z rukoli i pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

Wiosenna sałatka z rukoli i pomarańczy
Rukolę opłukać i osuszyć.

Pomarańczę dokładnie umyć, obrać ze skórki razem z białą błonką i ostrym nożem powycinać z cząstek filety.

Cebulę obrać, pokroić w piórka, umieścić na sitku i przelać wrzącą wodą, odstawić aby przestygła lub przelać zimną wodą.

Rukolę, filety z pomarańczy i cebulę wymieszać, polać olejem roztrzepanym z octem balsamicznym i szczyptą soli. Sałatkę przybrać kwiatami bratka.