Sposób przygotowania:
Wiosenne naleśniki z serkiem i warzywami
Naleśniki: Jeśli mamy świeży szpinak, to go przelewamy wrzątkiem i dokładnie odciskamy, jeśli mrożony, to rozmrażamy i dokładnie odciskamy wodę. Wszystkie składniki, oprócz roszponki, wkładamy do miski i mieszamy blenderem (!), co pozwoli nam dokładnie zmiksować szpinak. Na teflonowej patelni smażymy cienkie naleśniki. Z podanej porcji powinno wyjść około 8-9 sztuk. Farsz: Twaróg dokładnie miksujemy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Paprykę kroimy w kostkę, ogórka w cienkie plasterki, a pomidorki w ćwiartki. Na jednej połowie naleśnika rozsmarowujmy porcję twarożku, posypujemy papryką, układamy plasterki ogórka, pomidorki i dodajemy kiełki brokułu, przykrywamy drugą połową naleśnika i składamy na pół. Podajemy.