aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Wiosenne naleśniki z serkiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naleśniki wiosenne w energetyzującym zielonym kolorze, napakowane twarożkiem i warzywami. W sam raz na leniwe śniadanie w ogrodzie...

Wiosenne naleśniki z serkiem i warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Wiosenne naleśniki z serkiem i warzywami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wiosenne naleśniki z serkiem i warzywami
Naleśniki: Jeśli mamy świeży szpinak, to go przelewamy wrzątkiem i dokładnie odciskamy, jeśli mrożony, to rozmrażamy i dokładnie odciskamy wodę. Wszystkie składniki, oprócz roszponki, wkładamy do miski i mieszamy blenderem (!), co pozwoli nam dokładnie zmiksować szpinak. Na teflonowej patelni smażymy cienkie naleśniki. Z podanej porcji powinno wyjść około 8-9 sztuk. Farsz: Twaróg dokładnie miksujemy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Paprykę kroimy w kostkę, ogórka w cienkie plasterki, a pomidorki w ćwiartki. Na jednej połowie naleśnika rozsmarowujmy porcję twarożku, posypujemy papryką, układamy plasterki ogórka, pomidorki i dodajemy kiełki brokułu, przykrywamy drugą połową naleśnika i składamy na pół. Podajemy.
Wiosenne naleśniki z serkiem i warzywami
Etap 1 Wiosenne naleśniki z serkiem i warzywami
Wiosenne naleśniki z serkiem i warzywami
Etap 2 Wiosenne naleśniki z serkiem i warzywami