Sposób przygotowania:
Muffinki leśny mech
Jajka zmiksować z cukrem na jasną i puszystą masę.
Szpinak rozmrażamy i miksujemy blenderem.
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Ciągle miksując dodajemy zblendowany szpinak, barwnik i olej.
Następnie dodajemy partiami przesianą mąkę.
Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i przekładamy ciasto tak do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, tak do suchego patyczka.
Po upieczeniu wykładamy na kratkę kuchenną do wystudzenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem i śmietan fixem na gęsto. Z muffinek wydrążamy trochę góry i kruszymy, zdejmujemy również papilotki.
Bitą śmietanę przekładamy do szprycy i wyciskamy na muffinki. Następnie posypujemy pokruszonym ciastem.
Szpinak rozmrażamy i miksujemy blenderem.
Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Ciągle miksując dodajemy zblendowany szpinak, barwnik i olej.
Następnie dodajemy partiami przesianą mąkę.
Foremkę na muffinki wykładamy papilotkami i przekładamy ciasto tak do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach, tak do suchego patyczka.
Po upieczeniu wykładamy na kratkę kuchenną do wystudzenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem i śmietan fixem na gęsto. Z muffinek wydrążamy trochę góry i kruszymy, zdejmujemy również papilotki.
Bitą śmietanę przekładamy do szprycy i wyciskamy na muffinki. Następnie posypujemy pokruszonym ciastem.