fransis

fransis

Kuchcik
[Przepisów: 1]

wiosenne tagiatelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie wegetariańskie danie na obiad lub kolację.

wiosenne tagiatelle

Składniki:

wiosenne tagiatelle

 

  • makaron tagiatelle (ilość dla 2 osób)
  • świeży brokuł
  • pieczarki (30 dag)
  • pomidorki koktajlowe (ok. 10-15 szt.)
  • garść orzechów nerkowca
  • przyprawy: sól, pieprz
  • bazylia świeża lub suszona
  • olej

Sposób przygotowania:

wiosenne tagiatelle
Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. W garnku zagotować wrzątek, brokuł podzielić na małe różyczki, wrzucić na chwilę do wrzątku, aby zmiękł. Na dużej patelni podgrzać dwie łyżki oleju, podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Kiedy pieczarki puszczą wodę, na patelnię dorzucić odsączone różyczki brokuła. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, dorzucić na patelnię. Dodać przyprawy i porwane listki bazylii. Wszystko dusić przez chwilę pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.Makaron przełożyć na talerze, na nim ułożyć warzywa. Całość posypać połamanymi orzechami nerkowca (alternatywnie: parmezanem). Smacznego!